Selecteer een pagina

Interieurfotografie, ontwerp & workshops

Voor makelaars, interieurontwerpers, interieurbouwers, stylisten en alle andere particuliere of zakelijke liefhebbers van wonen en interieur.

Interieurfotografie
Met oog voor detail fotografeer ik in- en exterieurs van alle soorten woningen en appartementen, voor de zakelijke en de particuliere markt.

Voor de makelaardij bied ik een compleet dienstenpakket aan met als hoofdactiviteit de fotografie. Dit kan uitgebreid worden met het geven van stylingadvies, het maken van een video, 360 graden foto’s, artist impressies, brochures en het schrijven van de verkooptekst. Ook het inmeten conform de officiële normering kan ik voor je regelen.

workshop interieurfotografie
Wil je leren hoe je je eigen interieur aantrekkelijk op de foto zet, zou je graag mooie foto’s bij je (interieur)blogs willen maken of wil je misschien ook professioneel aan de slag als interieurfotograaf?

Ik werk al bijna 10 jaar als interieurfotograaf voor onder andere makelaars, architecten, interieurontwerpers en particuliere opdrachtgevers en wil mijn kennis graag met je delen. Daarom organiseer ik 1-daagse workshops voor kleine groepjes (maximaal 6 personen). Individuele begeleiding is ook mogelijk, hiervoor doe ik je graag een voorstel op maat.

Wat ga je leren?

We starten om tien uur met een goede kop koffie of thee vergezeld van een stukje taart en theorie; wat voor type camera en welke lenzen heb je nodig, hoe stel je alles in, werk je met of zonder statief, hoe gebruik je het aanwezige (natuurlijke) licht, welke voorbereidingen tref je om tot het perfecte plaatje te komen.

Vervolgens laten we alle informatie even bezinken tijdens de uitgebreide lunch die verzorgd wordt door chefkok Robertjan.

Daarna is het tijd om in actie te komen en een echte fotoshoot te doen. Mijn woning staat naast de cursusruimte en is zeer geschikt om te oefenen. We gaan in tweetallen aan de slag en ik loop rond om tips te geven en te helpen waar nodig.

Na afloop van de shoot gaan we jullie foto’s bekijken en bespreken. We sluiten af met een korte introductie van het fotobewerkingsprogramma Photoshop en bewerken de favoriete beelden.

Aan het einde van de dag, rond een uur of vier, krijg je een hand-out mee waarin je alle informatie nog eens rustig na kan lezen.

Locatie:
Cruquiusdijk 79 in Cruquius (gratis parkeren)
Tijd:
10-16 uur
Prijs:  
€ 150,- per persoon
Wat neem je mee:
– je eigen digitale spiegelreflexcamera met lens/lenzen
– de gebruiksaanwijzing van je camera

 

Locatie workshops
De workshops worden gegeven bij Kookloods Cruquius aan de Cruquiusdijk 79 in Cruquius. Op deze inspirerende locatie bereidt chefkok Robertjan bijna dagelijks heerlijke lunches en diners voor diverse gezelschappen. Ook voor onze groep zal hij een lunch verzorgen. Gecombineerd met de leerzame en gezellige workshop wordt het een dag om in te lijsten, om maar in fototermen te blijven. Je kan een compleet verzorgde workshopdag voor jezelf boeken of cadeau doen. Of kom samen met een groepje collega’s, vrienden/vriendinnen of familie. Jullie zijn van harte welkom!
individuele workshop sketchup
Als je behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding, bijvoorbeeld bij het ontwerp van jouw woning of het uitwerken van een opdracht voor jouw klant én het lijkt je leuk het programma Sketchup zelf onder de knie te krijgen, dan is de individuele workshop perfect voor jou; twee vliegen in een klap! Stuur mij vooraf de plattegrond van de ruimte waar het om gaat en geef duidelijk aan wat je wens is en welke ideeën je al hebt. Ik kan mijn gedachten er dan ook vast over laten gaan en mijn ideeën toevoegen aan die van jou. Vervolgens spreken we een dag af en gaan we samen aan de slag met het uitwerken van de favorieten. Terwijl we bezig zijn met het 3d ontwerp deel ik al mijn ontwerp tips met je en leer ik je mijn Sketchup vaardigheden zodat je na afloop zelf verder kan ‘bouwen’. 

Locatie:
Cruquiusdijk 79 in Cruquius (gratis parkeren)
Tijd:
10-16 uur
Prijs:  
€ 450,-
Wat neem je mee:
– een laptop met een geïnstalleerde (gratis) versie van het programma Sketchup

 

workshop Sketchup
Heb je ideeën over de indeling en/of inrichting van jouw nieuwe of huidige woning en zou je zelf met een 3d model aan de slag willen? Zodat je eindeloos kan schuiven met muren en meubels en het effect van verschillende kleuren en materialen kan bekijken? Ben je nu bijvoorbeeld al regelmatig bezig in Floorplanner maar loop je tegen de beperkingen van dit programma aan? Of werk je als interieurontwerper, -bouwer of -stylist en wil je je klanten nóg meer mee kunnen nemen in jouw idee aan de hand van een 3d ontwerp?

Het programma Sketchup biedt oneindig veel mogelijkheden en ik help je graag op weg. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, is het verslavend leuk om mee te werken.

De workshop wordt in kleine groepjes (maximaal 6 personen) gegeven.

Wat ga je leren?

We starten om tien uur met een goede kop koffie of thee vergezeld van een stukje taart en theorie; wat is Sketchup, hoe werk je een plattegrond op tot 3d model, welke meubels en materialen zijn er en hoe pas je deze aan of maak je nieuwe, welke functionaliteiten staan tot je beschikking en voor welke doeleinden gebruik je deze.

Best veel informatie en dit laten we tijdens een heerlijke lunch – bereid door Robertjan, mijn man en tevens chefkok – even bezinken. Na de lunch gaan we het geleerde in praktijk brengen.

Je kan je eigen plattegrond gebruiken of met een oefenmodel werken. Aan het einde van de dag, rond een uur of vier, krijg je een hand-out mee waarin je alle informatie nog eens rustig na kan lezen.

Locatie:
Cruquiusdijk 79 in Cruquius (gratis parkeren)
Tijd:
10-16 uur
Prijs:  
€ 150,- per persoon
Wat neem je mee:
– een laptop met een geïnstalleerde (gratis) versie van het programma Sketchup
– de plattegrond (geprint of digitaal) met maatvoering van de ruimte die je wilt ontwerpen

Ontwerp
Zoek je iemand die met je mee kan denken over de indeling van je huidige of toekomstige woning en heb je niet het budget of de wens dit uit te besteden aan – bijvoorbeeld – een architectenbureau? Zou je het prettig vinden als jouw eigen ideeën uitgewerkt worden in een 3d model waardoor het meer voor je gaat ‘leven’ en je echt rond kan kijken in de nieuwe omgeving? Heb je bijvoorbeeld een grote lege zolder waarin je twee slaapkamers en een badkamer wilt realiseren, denk je erover de muur naar de keuken door te breken, een slaapkamer te vergroten of de functie van een garage te veranderen? Ik denk graag met je mee en help je bij de uitwerking. Dit kan in de vorm van een individuele workshop waarin we samen het 3d model gaan maken en je na afloop zelf aan de slag kan. Of ik werk de ideeën voor je uit, net wat jij het prettigst vindt.